Wood Wharf H1-4

Wood Wharf is a mixed-use development situated in the east of Canary Wharf – UK’s biggest financial hub in the heart of east London. The development consists of commercial, residential and hotel elements. In over a 23-acre site, Wood Wharf offers office and retail space and over 3000 residential units. Surrounded by water, the urban composition of Wood Wharf focuses on a greater use of the waterfront for residents and workers.

Our work for Wood Wharf’s residential scheme comprises of two 10 and 11-storey buildings that offer 11 affordable homes, school, medical centre and other amenities. Working together with the developers and architects, M Price is proud to have offered high external specification that match the architecture and style of neighbouring buildings at Wood Wharf. Our façade approach embodies the standards and strategy developed for the site based on the expected energy consumption, noise reduction and use of renewable energy opportunities.

M Price designed, supplied, and installed all aspects of the glazing and cladding to all four buildings, including the canopies, copings, AOVs, and automatic doors. M Price used a blend of systems to provide the optimum performance and value for money. For the residential buildings, we used a Reynaers system for the windows and sliding doors to the balconies and used a Schuco system for the school and the medical center. M Price has a pedigree in delivering residential developments for developers. We understand the demands of having multiple end users and are committed in providing only the best solutions.

The striking architecture combined with the vibrant and sustainable environment offer the perfect place for all those who are looking for residential properties positioned for the best that the capital has to offer. One third of the whole site were initially planned for parks and green space as making the most of the waterfront was one of the key points of the whole plan. Wood Wharf raises the bar for affordable housing in London.

The development was designed by Patel Taylor Architect Studio and was built by the Canary Wharf Group developers.